Exchange ervaringen

Pleun in Uppsala

Sneeuw in Uppsala!

Hoi allemaal! Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste blog, dus hier ben ik weer! De afgelopen weken waren erg druk met school en leuke tripjes, waardoor ik niet veel tijd had om deze blog te schrijven. Ik zal jullie even een update geven over die drukke weken:

Toen ik de laatste blog schreef zat ik nog midden in mijn field studies op de basisschool. Die heb ik in de week erna afgerond. Ik heb toen een paper moeten schrijven over deze field studies en over de literatuur van de cursus, gisteren heb ik te horen gekregen dat ik dit vak heb gehaald! 15 studiepunten binnen dus. Aan het einde van mijn field studies kwam mama naar Uppsala. In de ochtend moesten we allebei naar de scholen om te observeren, maar in de middag konden we samen Uppsala verkennen en fika’s doen! We zijn toen nog een dagje naar Stockholm geweest en hebben lekker geshopt. Op zondag moest ze alweer terug naar Nederland, maar gelukkig met het vooruitzicht dat ze in December weer hierheen komt!

 

Die week erna heb ik hard gewerkt aan mijn paper en in het weekend stond er weer bezoek voor de deur. Papa en José kwamen namelijk naar Zweden! Die heb ik een dagje rondgeleid in Uppsala en daarna zijn we samen naar Stockholm gegaan. Dit was de eerste keer dat ik echt alles van Stockholm kon zien dus dat was erg leuk. Toen ik thuiskwam was het wat minder leuk, ik voelde me namelijk ziek. Deze hele week heb ik dus school af moeten zeggen (terwijl het de eerste lessen waren van het nieuwe blok dus dat was wel vervelend) en heb ik in mijn bed gelegen. Gelukkig ging het in het weekend al iets beter, toen heb ik weer wat fika’s kunnen doen en hebben we de lichtjestour gelopen in Uppsala!

 

 

De week erna hadden we de eerste sneeuw in Uppsala én hebben we 11/11 gevierd! Omdat ik de enige brabo ben hier van mijn Nederlandse vriendinnen,moest ik hen natuurlijk wel wat cultuur bijbrengen. Ik had een quiz gemaakt over carnaval (waar ik zelf ook nog wat van heb geleerd), iedereen was verkleed en we hebben natuurlijk carnavalskrakers geluisterd. Gelukkig werd het niet te laat want de volgende dag stond het nieuwe bezoek weer op de planning. Het was 12 november en dat betekende dat Daan (mijn broer) jarig was! (Bijna) alle neven en nichten, mijn broers en Bart kwamen dit weekend naar Stockholm. Dit was echt een super gezellig weekend, we hebben de hele stad gezien, fika’s gedaan, op stap geweest en heel veel bijgepraat met elkaar. En ik heb heel veel nieuwe tips gevonden voor op mijn lijstje voor Stockholm! Op zondag ging de familie weer naar huis en zijn Bart en ik nog iets langer in de stad gebleven.

 

 

 

 

 

 

Terug in Uppsala ging ik weer druk aan de slag voor school, door alle drukke weekenden moest er veel bijgewerkt worden. Het schoolwerk zat er eigenlijk al snel weer op, want het volgende weekend stond er weer iets leuks op de planning. Met de meiden uit Utrecht hier in Uppsala hadden we namelijk een roadtrip gepland langs de westkust. Op vrijdag hadden we vroeg de trein en vertrokken we naar Gotenburg. Hier hebben we een dagje doorgebracht en ’s avonds lekker uitgerust, want de reis was best vermoeiend. Op zaterdagochtend hebben de auto’s opgehaald die we hadden gehuurd en hiermee zijn we gaan rijden. Op de eerste dag zijn we gestopt in Kungälv, Marstrand, Skärhamn en Kungshamn. Helaas zat het weer niet zo mee, maar alle stops waren wel heel erg mooi om te zien. We hebben die avond in een huisje geslapen, hier hebben we Taco Fredag gedaan en Annabel had een quiz voorbereid! De volgende dag zijn we gestopt in Smögen, Hunnebostrand, Fjällbacka, Grebbestad en Strömstad. Deze plekken waren allemaal suuuper leuk en mooi om te zien en het weer zat helemaal mee. In de avond hebben Brigitte, Nine Jit en ik nog een duik genomen in de zee, want ons huisje lag dicht aan het water. Hierna hebben we heeerlijk geslapen om de volgende dag weer vroeg op te staan. De laatste dag zijn we nog gestopt in Blomsholm, Svinesundsbron (waar we heel even Noorwegen hebben aangetikt) en Trollhatta (de trollenhoedjes vertaald haha). En we zijn weer geëindigd in Gotenburg. Hier was het nog een hele ervaring om door de drukke stad de parkeergarage te vinden. De ene auto stond midden op de tramrails vast en de andere auto heeft zo’n tien verkeerde afslagen genomen. Uiteindelijk heel aangekomen en weer een lange reis naar huis.

 

 

Toen we thuiskwamen natuurlijk weer gelijk door met school, omdat er veel in te halen was. Ik heb toen besloten om één van mijn vakken te laten vallen, omdat het wel heel erg druk werd en dat waarschijnlijk ten koste zou gaan van leuke dingen die ik hier wil doen. Dat was al een hele last van mijn schouders. Ik schrijf deze blog nu vanuit Linköping, ik ben namelijk een paar daagjes op bezoek bij Bart. Hier blijven we tot zondag en dan vertrekken we samen naar Lapland! Het is daar nu rond de -18 graden en het is licht van 10:00 tot 13:00 ongeveer. Dat wordt weer een hele ervaring dus, maar ik kijk er erg naar uit! In de volgende blog zal ik hier jullie alles over vertellen. Tegen die tijd is ook mama weer op bezoek geweest en zitten mijn Zweeds tentamens erop. Kerst staat dan voor de deur dus ik zal dan ook de nodige kerstmarkten bezocht hebben. Ik zal jullie natuurlijk dan weer over alles op de hoogte brengen! Voor nu ga ik even genieten van Linköping en Lapland & ik spreek jullie snel weer! Hälsningar från Linköping.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.