Exchange ervaringen

Caroline in Vancouver

Garibaldi Lake, Halloween & San Francisco!

Het is alweer half november! Het wordt bijna een cliché, maar ook de afgelopen drie weken waren weer geweldig. Tijd voor een update! garibaldiDirect na mijn laatste midterm psychologie zijn we met een groepje naar Garibaldi Lake gereden, een meer anderhalf uur van Vancouver. Het is één van de mooiste in de omgeving en de “trail” – de hike naar het meer toe – sluit eind oktober, dus we waren vastbesloten dat weekend te gaan. De hike is 9 km lang en vrijwel non-stop bergopwaarts, dus ik vond het best pittig! We gingen kamperen aan het meer, waar vrijwel niks is behalve Tent“pit-toilets”, oftewel een gat in de grond, en een hut om te eten. We sjouwden dus ook een tent, matjes, slaapzakken en eten mee omhoog. We begonnen om 16.15 aan de hike en bereikten de top rond 7 uur. De zon was toen al ruim onder, dus we moesten de tent opzetten in het donker. Tip: doe dat niet als je de 8-persoonstent nog nooit hebt opgezet en dus niet weet welke stok waar moet en wat de voorkant is… Na wat gestruggel slaagden we er uiteindelijk in ons P1020187onderkomen voor de nacht op te zetten. Na wat gegeten te hebben, zijn we in onze slaapzakken gekropen (om 10 uur ‘s avonds al, wauw!) om een ijskoude nacht tegemoet te gaan. Het was blijkbaar -7 en een zomertent is dan niet het meest geschikt! De matjes bleken toch ook een stuk dunner dan gedacht…
Anyhow, de volgende ochtend stonden we weer vroeg op, om de zon te zien opkomen en het meer in daglicht te bekijken. Het was heel mooi! De zon kwam P1020207voorzichtig tevoorschijn vanachter de bergtoppen en straalde over het meer. Garibaldi Lake is superblauw, op sommige stukken nog blauwer dan de meren in de Rockie Mountains. Echt super! Na een stevig ontbijt en een warme douche (oh nee, grapje, er was geen douche) vervolgden we onze tocht naar de Panorama Ridge. De hike is 7 km en gaat helemaal naar de top van een berg, vanaf waar je 360 graden uitzicht hebt over Garibaldi Lake en een aantal andere meren. Het uitzicht was echt magisch! We stonden op 1520 meter hoogte en waren omringd door bergen met besneeuwde toppen. Boven ons een strakblauwe lucht en onder ons azuurblauwe meren. Het was oprecht het mooiste dat ik ooit heb gezien. Na een tijdje van het uitzicht te hebben genoten, begon de klim naar beneden.
20151024_125332On top of the world:panorama

Het weekend van 31 oktober was Halloween! Het is een enorme happening hier en dat wilden wij dus meemaken! We zijn naar een huisfeest P1020371geweest vlakbij de campus. Het was een typisch huisfeest zoals in de film, compleet met beerpong. Het was een geslaagde avond! Verder ben ik nog een middag naar Queen Elizabeth Park gewP1020350 (2)eest, een groot park in Vancouver. Het park ligt op een heuvel, vanwaar ik goed uitzicht had over de Spanish Banks, het strand waar ik helemaal in het begin van mijn reis was geweest.

Het regenseizoen is aangebroken in Vancouver en dus had ik een goed moment uitgekozen voor m’n volgende trip: op 6 november vloog ik naar San Fransisco! De stad stond al een tijdje op m’n lijstje van must-visits en Vancouver is relatief dichtbij, dus ik besloot college te skippen en een paar dagen te genieten van de zon in Californië. Het was geweldig! Ik verbleef in een hostel in Fisherman’s Wharf, het havengebied van SF. Met name in downtown SF zijn gigantisch stijle straten, zoals Powell Street hier links op de foto. stijle stratenIk ben de Coit Tower opgegaan voor een goed uitzicht. Van bovenaf valt pas op hoe volgebouwd de stad is!
Ik heb de Botanical Gardens bekeken en ben vervolgens, P1020703in het zonnetje, door het park gewandeld. Aan de andere kant staat een Dutch Windmill en ligt de Queen Wilhelmina Tulip Garden. Dat moest ik natuurlijk bekijken! De windmolen is gebouwd in 1903 en heeft dienst gedaan als waterpomp om het Golden Gate Park te voorzien van water. Hij wordt nu niet meer gebruikt, maar is wel behouden en trekt veel bekijks. De tulpen in Wilhelmina’s tuin waren uiteraard niet in bloei, maar in de zomer moet het er echt heel Hollands uitzien, haha! Vanaf het Golden Gate
Park heb ik een bus genomen naar Baker Beach, aan de westkant van SF. Vanaf hier had ik prachtig uitzicht op de wereldberoemde Golden Gate Bridge. Na een tijdje op het strand te hebben gezeten, begon de zonsondergang. Het was echt prachtig!

Dinsdag heb ik iets gedaan wat ik al 2,5 maa2015-11-10-13-39-49-202nd niet had gedaan: fietsen! Sinds mijn vertrek uit 20151110_103237Nederland had ik geen fiets meer aangeraakt. In San Francisco fietst iedereen!

 
Na al die zonsondergangen wilde ik de zon ook wel eens zien opkomen over het water en dus fietste ik de volgdende ochtend vroeg naar Pier 7, vanwaar P1030091ik goed zicht had over het water en de Bay Bridge. De lucht kleurde eerst helemaal geel, oranje en rood en toen verscheen plotseling de zon aan de horizon. Prachtig! Ik heb een tijdje op de pier gezeten en ben daarna doorgefietst naar Lombard Street, waar de “Crookedest Street” ligt.
Dat betekent letterlijk de meest kromme of scheve straat. San Francisco heeft heel veel flinke hellingen en Lombard Street was té stijl voor auto’s en fietsers. Door acht haarspeldbochten te maken in dit stukje van de straat, werd de helling kleiner. Het is dus vooral om praktische redenen dat de “Crookedest Street” is ontstaan. De weg is rood geverfd en er staan grote bloembakken in elke bocht, dus het ziet er heel leuk uit. Van bovenaan de straat heb je heel goed uitzicht over downtown San Francisco! Het was mijn laatste dag in SF, dus ik ben nog even naar Pier 39 geweest om wat souvenirtjes te kopen en rond te wandelen. Ik heb m’n reisje afgesloten met een heerlijk ijsje van Norman’s, één van de beste ijswinkels van SF. En terecht, het was heerlijk! Ik heb echt geweldige dagen gehad in sunny California!

Inmiddels ben ik weer terug in regenachtig Vancouver. Dit weekend blijf ik thuis, onder andere om wat studie in te halen… Er staan op dit moment nog geen nieuwe reisjes op de planning, maar wat niet is, kan nog komen 😉

Fijn weekend allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *