Logo Universiteit Utrecht

Exchange ervaringen

Milou in Budapest

Milou in Budapest

Afgelopen weekend was toch wel een beetje speciaal: mijn vriendinnetjes waren namelijk op bezoek en ik rende mijn eerste halve marathon voor Unicef! Donderdagavond zijn ze overgevlogen om mij op te zoeken.

Super lief en zo leuk! Het was heerlijk weer dus alle toeristische trekjes leken nog mooier dan normaal en we hebben een hele dag in het welbekende buitenbad van Szechenyi kunnen zonnen. Daarnaast natuurlijk de must-see ruin bars laten zien en die bevielen gelukkig goed. Helaas kon ik alleen niet vol mee feesten, want ik had besloten om de Félmaraton (halve marathon) van Budapest te gaan rennen voor het Hongaarse Unicef team. Mijn voorbereiding was niet optimaal, ik wist namelijk pas 4 weken dat ik mee wilde gaan doen, dus ik was best een beetje 

zenuwachtig. Uiteindelijk heb ik super lekker gelopen, al waren de laatste 4 kilometer wel erg zwaar, en bijna 200 euro voor Unicef opgehaald. Zo blij dat ik het heb gewoon heb gedaan! Een mooie ervaring erbij en ik kan wel zeggen dat rennen mijn nieuwe hobby is; het is verslavend! Na de marathon nog een lekker dagje gehad met mijn ‘visitors’, want de cocktails (met uitzicht over Budapest, 360Bar) en burgers waren ondertussen wel verdiend. Helaas gisteravond afscheid moeten nemen, maar wel blij dat ik hier nog even mag blijven!

Het is dus nog maar twee maanden in Budapest en dat betekent dat ik eindelijk iets voor school moet doen. De vakken voor Erasmus studenten worden gescheiden van de vakken voor Hongaarse studenten en veelal gegeven door promoverende studenten of door verschillende gastsprekers. Dit betekent dat er totaal geen werkdruk is en de helft van de klas nooit op komt dagen. Ik heb maar één cursus waarbij ze checken of je er bent en bij één andere klas moet ik elke week een artikel lezen. Studeren in Utrecht is dus wel even andere koek! Het ligt wel echt aan het feit dat deze cursussen speciaal voor Erasmus studenten zijn, want de Hongaren zelf moeten wel gewoon flinke deadlines halen. Toch wordt het een beetje anders nu de deadlines voor de presentaties eraan zitten te komen.

Vaker ga ik de mooie bibliotheken van Budapest in met mijn huisgenoten en minder vaak ga ik naar alle Erasmusfeestjes en de standaard Morrissons maandagavonden (aanrader!), maar eigenlijk vind ik het wel prima om na dikke 2 maanden even wat minder uit te gaan en wat nuttigs te doen haha! En gelukkig heb ik wat leuke vakken, zoals over het Hongaarse gevangenissysteem, problematiek in de Hongaarse samenleving en urbanisatie na socialisme. Het is interessant om zo Hongarije en Budapest beter te leren kennen!

Liefs, Milou

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.