Exchange ervaringen

Lisanne in Praag

Het is bijna zover!

Terwijl ik dit schrijf zijn mijn laatste paar weken in Nederland alweer aangebroken. Volgende week vrijdag is het dan zover: dan verhuis ik voor een halfjaar naar Praag!

Afgelopen weken waren erg stressvol. Een appartement zoeken in Praag was blijkbaar niet zo gemakkelijk als ik had gedacht en gehoopt. In de afgelopen maanden zijn er heel wat mensen geweest die een poging hebben gedaan om me op te lichten, maar na heel wat bloed-zweet-en-tranen heb ik vorige week dan eindelijk een plekje gevonden! Doordat het zolang duurde om een appartement te vinden, leek het alsof het nog heel lang duurde voordat mijn exchange in Praag zou beginnen. Maar nu begint het gevoel toch echt steeds meer te komen!

Studeren in het buitenland is niet iets waar ik altijd al van gedroomd heb. Als je mij twee jaar geleden had verteld dat ik voor een half jaar in het buitenland zou wonen, had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Maar toen ik vorig jaar naar de informatieavond ging, begon er toch iets te kriebelen. Het leek me een onvergetelijke ervaring om te studeren in het buitenland. Gezien ik in mijn leven nog niet veel gereisd heb, en voornamelijk de buurlanden van Nederland heb gezien, leek me dit een mooie kans om mijn horizon te verbreden en Oost-Europa te verkennen. Toen ik me aanmeldde voor een uitwisseling naar Praag heb ik alsnog erg vaak getwijfeld of ik het wel moest doen. Toch kan ik nu zeggen dat ik er heel erg naar uitkijk en dat ik zin heb in deze ervaring!

Voor nu ga ik nog lekker genieten van mijn laatste weekje vakantie en ga ik maar eens beginnen aan het inpakken van mijn koffers voor het avontuur wat mij te wachten staat 🙂

Ahoj!
Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *